#eqlovespodd

EqLovesMusic podcast

Avsnitt #1 – #EQLovesBJÖRK

Vad har träskpaddor, Isberg och musikskapande gemensamt?

Vem har fått håret klippt av Björk? Och hur ska musikproducenterna lyckas med att skapa en produktion som liknar en Björk-produktion? Allt detta och mer hoppas vi få reda på i denna podd, EQLovesBJÖRK!

I avsnitt #1 dyker vi alltså in i Björks musikaliska värld, som våra poddare/musikproducenter försöker beskriva genom konversation och musik.

EQLovesMusic podd är podden där fyra musikproducenter sitter i en studio i Brewhouse Göteborg och pratar musikproduktion. Varje avsnitt har vi ett nytt tema som är framgångsrik producent som vi går in på djupet på. I  podden gör vi en kort inspelning och produktion som är inspirerad av denna producent, så musiken ni hör är skapad av oss. All musik kommer vi sedan släppa på Spotify ! Följ med och se hur detta kommer gå!

Lättsamt och lärorikt och förhoppningsvis underhållande för alla musikintresserade.

I denna podd medverkar dessa musikproducenter:

Kimtina – hardstyle och dubstep producent hardstyle och dubstep producent, producerat låten ”Tonight” som är med i denna podcast, samt medproducent av BJÖRK-låten i denna podd.

Zukie Fioxu –  producerar mest RnB, neosoul, Hiphop, pop och funk. Även stilar som visa, folk-country, jazz och house ligger henne varmt om hjärtat. Zukie är med andra ord en mångsidig producent med stor känsla för groove. Producerat låten ”You Took Away my tears” som är med i denna podcast, samt medproducent av BJÖRK-låten i denna podd.

Sarah Hansson – pop/rnb-producent med karibiska influenser. Producerat låten ”Makeshift” som är med i denna podcast, samt medproducent av BJÖRK-låten i denna podd.

Melisha – Pop, Electronic, Dancehall och Houseproducent m.m, producerat låten ”Fly on the Wall”, ”In the flame” som är med i denna Podcast, samt medproducent av BJÖRK-låten i denna podd.

 

INFORUTA OM BJÖRK:

Björk, Gudmundsdotter är en isländsk artist och producent. Hennes musik liknar ingen och har varit influerad av elektronisk, pop, experimentell, klassiskt, triphop, IDM, och avantgardestilar.

Flera av björks albums har något topp 20 på Billboard, hennes senaste album Vulnicura. Björk har haft 30 singlar som har nått top 40 på poplistorna runt hela världen, 22 top 40 hit i UK. Hon har sålt 40 miljoner album.

Hon har vunnit fem Britt awards, fyra MTV video music awards, en MoJo award, tre UK video music awards, polarpriset. Hon har också vunnit 14 Grammy awards, en academy award och två Golden Globe Awards

I en känslosam mycket uppmärksammad intervju med pitchfork så skapade Björk uppmärksamhet genom att prata om hennes roll som producent och hennes författarskap i sin musik.

Länkar:

Pitchfork – The invisible Woman 

Andra podcasts:

Björk talar om hur hon producerat Vulnicura:  http://songexploder.net/bjork

Björks Lecture at RBMA Montreal Podcast

Mer om Björk:

Björk

Mer om EQLovesMusic:

About

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2021 #eqlovespodd